Gebruik
- Bij voorkeur grof gemalen koffie (+- 50gr / liter)
- Zet nooit minder koffie dan de helft van de totale zetcapaciteit
- Houd het filter en reservoir schoon
Koffiezetten
- Schuif de percolatorbuis (fig 2A) door het midden van de rooster (fig 2B) en plaats het geheel in het reservoir. Let op of het voetje van de percolatorbuis goed op de holte van de bodem geplaatst is.
- Vul het reservoir met koud water gelijk aan de hoeveelheid die er gezet moet worden.
- Plaats een filter in de filterbak (fig 2C).
- Doseer een afgepaste hoeveelheid koffie in de filterbak (fig 2C).
- Sluit de filterbak af met het filterdeksel (fig 2D).
- Plaats de afgesloten filterbak over de percolatorbuis in het reservoir.
- Plaats het deksel op het apparaat. Verwijder tijdens het koffiezetten nooit het reservoir.
- Schakel het apparaat in door middel van de schakelaar (fig 1J).
- Wanneer het rode controlelampje (fig 1K) gaat branden is het koffiezetproces klaar en wordt de koffie automatisch warm gehouden.
- Schakel het apparaat uit en verwijder de stekker uit de wandcontactdoos wanneer ongeveer nog 3 kopjes in het reservoir zitten of wanneer er geen koffie meer zichtbaar is in het peilglas.
- Neem de filterbak uit het reservoir en leeg deze door deze boven een afvalbak leeg te kloppen.
- Spoel de filterbak, filterdeksel en percolatorbuis af onder de kraan.
- Na reiniging van het reservoir is het apparaat gereed voor het volgende zetsel.
|
|
Opgelet
Zet het toestel op tijd aan, het doorlopen van de koffie duurt een hele tijd
- Percolator van 40 tassen : 30 – 45 min
- Percolator van 100 tassen : 50 – 70 min